top of page

Het Liefdesverhaal achter Daffee

Wij zijn Rahaf en Tamim, we komen oorspronkelijk uit Syrië. We hebben elkaar ontmoet via en Facebookgroep voor Syrische werkzoekenden, toen Rahaf nog in Syrië was en Tamim in Turkije.

 
Tamim plaatste wat tips in de Facebookgroep, over het verbeteren van cv’s en het voeren van sollicitatiegesprekken. Rahaf zag deze tips en stuurde hem de vraag of hij haar kon helpen bij het zoeken naar een baan. Toen Tamim haar cv zag was hij op slag verliefd! We raakten aan de praat en zo sloeg de vonk van twee kanten over. 


Vele onlinegesprekken en video-calls volgden en Tamim deed Rahaf een huwelijksaanzoek. Ze zei ja, en zo waren we verloofd, zonder dat we elkaar ooit in het echt gezien hadden.


Maar de vraag was, hoe konden we elkaar, met alle uitdagingen zoals een oorlog en visumproblemen, hopelijk zo snel mogelijk in het echt ontmoeten?

Rahaf and Tamim met through Facebook and fell in love.

Elkaar op Facebook ontmoeten en dan ook nog verliefd worden

Photo of the online engagement party of Rahaf and Tamim in 2016.

De foto op het verlovingsfeest online, 2016

Hobbels op de weg

We verloofden ons in 2016, en vierden het verlovingsfeest via Skype. Door visumproblemen konden namelijk we niet samen zijn, Tamim kon niet terug naar Syrië voor zijn eigen verlovingsfeest en Rahaf kon niet naar Turkije afreizen. We droegen dan wel beide onze verlovingsringen, maar we konden niet samen zijn.


Ook later waren er veel uitdagingen. We wilden niets liever dan samen zijn, en samen een toekomst opbouwen. Tamim was nog steeds in Turkije. Na 1 Turkse visumafwijzingen besloot Rahaf een beurs aan te vragen en naar Spanje te gaan om daar haar Master af te ronden. Tweeënhalf jaar later hadden we elkaar nog steeds niet in echt gezien, Rahaf krijgt 4 Turkse visumafwijzingen, dit voelde gewoon oneerlijk. Het leek alsof het onmogelijk was dat we, gezien de omstandigheden, ooit echt samen zouden zijn…

Liefde kent geen grenzen

Maar we gaven niet op. Om toch ooit samen te kunnen zijn en samen een toekomst op te bouwen besloot Rahaf naar Nederland te gaan en hier asiel aan te vragen. Vanuit het AZC voltooide ze haar Master Thesis, verdrietig dat ze deze grote stap niet met Tamim kon delen en vieren. 


Tamim kon niet langer meer wachten en zette al zijn spaargeld in om Rahaf eindelijk in het echt te kunnen ontmoeten. Hij vond iemand die hem, via Griekenland en België, uiteindelijk naar Nederland kon smokkelen. Bij de poort van het AZC hebben we elkaar voor het eerst ontmoet. Zo konden we elkaar, na 3 jaar alleen online contact, in maart 2019 echt in de armen sluiten. Eindelijk! 


Sindsdien is er veel gebeurd en werken we, als liefdevol stel, samen aan onze eigen onderneming Daffee. We hebben grootste plannen! Om ons heen hebben we een groep mensen die ons ondersteunen om onze dromen waar te maken.

Rahaf and Tamim's first meeting was at the refugee camp gate in Ter Apel in 2019.

Ontmoeting bij de poorten van het AZC in Ter Apel, 2019

bottom of page